Veleposlaništvo RS Pariz /Novice /
18.11.2010  

Dobrodelni večer poezije »Majhne države, veliki pesniki«, 16. november 2010

V prostorih Pariške gospodarske zbornice je bil 16. novembra 2010 organiziran dobrodelni večer poezije z naslovom »Majhne države, veliki pesniki«, na katerem je 8 držav (Luksemburg, Avstrija, Bahrajn, Liechtenstein, Islandija, Malta, Monako in Slovenija) v nacionalnem in francoskem jeziku predstavilo nacionalno poezijo na temo narave.

Veleposlanica Veronika Stabej je v nastopu predstavila Slovenijo in njeno poetično kulturo ter delovni opus pesnika Borisa A. Novaka. Recitirala je njegovo pesem z naslovom Pomlad.

Prireditve se je udeležilo precejšnje število ljudi iz sveta medijev, gospodarstva in diplomacije, organizirana pa je bila tudi širša predstavitev sodelujočih držav.

Zbrani prihodki dobrodelnega večera so bili namenjeni pariškemu društvu Beli metulj, ki nudi podporo in pomoč družinam z umsko prizadetimi otroki, skrbi za zagovarjanje njihovih temeljnih pravic ter ustvarjanje mest za lajšanje njihovih vsakodnevnih aktivnosti. Društvo, ki je bilo ustanovljeno leta 1949, tudi koordinira aktivnosti pridruženih  društev ter na ta način nudi podporo približno 2200 umsko prizadetim osebam in njihovim družinam.

 Vir: Veleposlaništvo Republike Slovenije v Parizu, november 2010

 

Vir: Veleposlaništvo Republike Slovenije v Parizu, november 2010

Vir: Veleposlaništvo Republike Slovenije v Parizu, november 2010