Veleposlaništvo RS Pariz /Novice /
14.05.2018  

Slovenija vidno sodelovala na Prazniku Evrope pred pariško mestno hišo – v ospredju Svetovni dan čebel in Triglav

V nedeljo, 13.5. je slovensko veleposlaništvo v Parizu sodelovalo na Prazniku Evrope - Fête de l'Europe, ki se je odvijal pred pariško mestno hišo. Med mnogimi obiskovalci je bila tudi Catherine Lalumière, predsednica organizacije Maison de l'Europe de Paris, pobudnice celotne prireditve skupaj z mestom Pariz, ki jo je na slovenski stojnici sprejel veleposlanik Andrej Slapničar s soprogo.

Pri promociji Slovenije smo poudarjali predvsem prvo obeležitev Svetovnega dneva čebel, 20. maj – pobudo Slovenije v OZN, ki jo je podprla tudi Francija, predstavitev pa dodatno popestrili tudi z možnostjo virtualnega 3D vzpona na Triglav, ki se nahaja ne le na slovenski zastavi, ampak tudi v Alpah, ki povezujejo Francijo in Slovenijo.

Ob tej priložnosti smo številnim obiskovalcem razkrili, da si delimo Alpe, ki se začenjajo/končajo v Sloveniji oz. Franciji in je iz Pariza do Ljubljane z letalom le slabi dve uri. Da bi vse našteto obiskovalci tudi začutili, so na stojnici poleg različnih prospektov ponujali domače medenjake ter tudi potico in gibanico, na lično zgibanko s tremi recepti na osnovi medu, vrečke s semeni za medonosne rastline, virtualni 3D vzpon na Triglav itd. Z veseljem smo delili tudi različne promocijske materiale opremljene z vedno bolj prepoznavnim logotipom I feel Slovenia, ki so jih zagotovili Ministrstvo za zunanje zadeve, Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Urad Vlade RS za komuniciranje in  Slovenska turistična organizacija.

Zahvaljujemo se vsem sodelujočim Slovencem z družinami, ki ste pri dogodku sodelovali in vsem obiskovalcem za obisk in navdušenje nad vsem, kar ste novega izvedeli in doživeli na naši stojnici. Vabimo, da še naprej v svojem krogu praznujete 20. maja prihajajoči Svetovni dan čebel. Za več informacij vas vabimo, da obiščete spletno stran https://www.worldbeeday.org/si/.