Veleposlaništvo RS Pariz /Novice /
04.04.2018  

Ponovno glasovanje na zakonodajnem referendumu o Zakonu o izgradnji, upravljanju in gospodarjenju z drugim tirom železniške proge Divača-Koper (ZIUGDT)

Državna volilna komisija je dne 27. 3. 2018 sprejela Sklep o določitvi datuma ponovnega glasovanja na zakonodajnem referendumu o Zakonu o izgradnji, upravljanju in gospodarjenju z drugim tirom železniške proge Divača-Koper (ZIUGDT). Sklep je objavljen v Uradnem listu RS, št. 20/18.  Ponovno glasovanje na referendumu bo v nedeljo 13. 5. 2018.

Državljanke in državljane Republike Slovenije, ki imajo v Republiki Franciji prijavljeno stalno prebivališče ali se v času izvedbe referenduma nahajajo na območju Republike Francije, obveščamo, da bo 

v nedeljo, 13. maja 2018, med 9.00 in 17.00 uro,

za izvedbo referenduma odprto volišče

na Veleposlaništvu Republike Slovenije v Parizu.

Zdomci, torej državljani, ki se na dan referenduma začasno nahajajo v tujini (ne glede na to ali ima v tujini prijavljeno začasno prebivališče ali ne) imajo možnost da sporočijo Državni volilni komisiji, da želijo glasovati po pošti iz tujine ali da želijo glasovati na diplomatsko-konzularnem predstavništvu z odprtim voliščem. Rok za oddajo obvestila Državni volilni komisiji je 27. 4. 2018 do 24. ure. Rok je prekluziven in velja rok prispetja. (obrazecObr02)

Izseljenci, državljani, ki majo stalni naslov prijavljen v Republiki Franciji, imajo možnost glasovanja po pošti iz tujine. Sporoči, da želi glasovati po pošti iz tujine. Rok za oddajo obvestila Državni volilni komisiji je 27. 4. 2018 do 24. ure. Rok je prekluziven in velja rok prispetja. (obrazec Obr01)

Izseljenec lahko glasuje tudi na  posebnem volišču »OMNIA«

Izseljenec, ki bo na dan referenduma v Republiki Sloveniji, se lahko odloči, da bo glasoval na posebnem volišču na sedežu okrajne volilne komisije (upravne enote), t. i. volišča »OMNIA«. Če želi izseljenec glasovati na tem volišču, mora o tem obvestiti Državno volilno komisijo, in sicer najkasneje do 9. 5. 2018 do 24. ure. (obrazec Obr03)

Volivci obvestila o načinu glasovanja lahko posredujejo elektronsko:

• s kvalificiranim digitalnim potrdilom:
           https://e-uprava.gov.si/podrocja/vloge/vloga.html?id=3490
• brez kvalificiranega potrdila:
            https://e-uprava.gov.si/podrocja/vloge/vloga.html?id=3489

ali izpolnjen obrazec iz priloge pošljejo na DVK. To lahko storijo na tri načine:
     
• po e-pošti (skenirano zaradi podpisa) na elektronski naslov gp.dvk(at)dvk-rs.si
• po faxu na številko 00 386 143 31 269
• po pošti na naslov: Državna volilna komisija, Slovenska cesta 54, SI-1000 Ljubljana, Slovenije


Dodatna pojasnila so dosegljiva na spletni strani Državne volilne komisije: http://www.dvk-rs.si/index.php/si/arhiv-referendumi/ponovno-glasovanje-na-referendumu-o-ziugdt-2018