Veleposlaništvo RS Pariz /Novice /
12.03.2018  

Predstavitev slovenskega kongresnega turizma francoski strokovni publiki, Pariz, 8. marca 2018

V četrtek, 8.3.2018, je v Parizu v okviru sodelovanja med Kongresnim uradom Slovenije in francosko agencijo Partance potekal že četrti večerni workshop promocije kongresne Slovenije v Franciji. Na slovenski strani so se  francoskim akterjem na področju korporativnega turizma in turizma MICE predstavili Zavod kongresni turizem, Hoteli Bernardin,  Bohinj Eco Hotel, Intercontinental, Intours, Kempinski Palace Portorož, Lifeclass Portorož, Ljubljana turizem/kongresni urad, Sava hoteli Bled, Union Hoteli, Adria Airways ter Restavracija Strelec.


V nagovoru je veleposlanik Andrej Slapničar pozdravil napoved nadaljevanja delavnic kongresnega turizma septembra tudi v Lyonu in v Nici. Letošnje leto je izpostavil kot leto posvečeno kulturnemu turizmu, omenil je tudi Bloombergovo uvrščanje Slovenije med 22 top destinacij 2018 ter vstop gastronomskega vodiča Gault-Millau na slovenski trg. Opozoril je tudi na razglasitev 20. maja kot svetovnega dneva čebel v povezavi z apikulturo.


Čez cel večer so potekali individualni pogovori med gosti in slovenskimi kongresnimi ponudniki ob spremljavi vrhunske kulinarike Restavracije Strelec pod taktirko chefa Igorja Jagodica. Ob zaključku dogodka so podjetja že podala prve vtise, ki so bili pretežno zelo pozitivni. Predstavljeni so jim bili novi partnerji in kvalitetni kontakti.