Veleposlaništvo RS Pariz /Kraljevina Maroko /Koronavirus (Covid-19) - vstop v Maroko /

Vstop v Maroko

Posodobljeno: 30.3.2022

Pogoji za vstop na ozemlje Kraljevine Maroko

S 7. februarjem 2022 je Maroko ponovno vzpostavil redne letalske povezave po tem, ko jih je 30.11.2021 prekinil in omogočil le posebne izhodne lete iz Maroka v Evropo. Morske povezave z Marokom, kljub napovedi o splošnem odprtju 7. februarja, še niso vzpostavljene za turistične namene.

Vstop v Maroko je od 7. 2. 2022 možen le za polno cepljene osebe (če je slovensko potrdilo o cepljenju veljavno v Sloveniji, ga priznava tudi Maroko), ki morajo ob vkrcanju na letalo predložiti tudi PCR test, ki ni starejši od 48 ur. Ob prihodu v Maroko se lahko odredi še naključno opravljanje hitrega antigenskega testa.

V primeru pozitivnega rezultata testa ob prihodu v Maroko se osebam brez znakov oziroma z zelo blagimi znaki bolezni Covid-19 odredi izolacija na domu oziroma v hotelu. V primeru hujših znakov bolezni je predvidena hospitalizacija v javni ali zasebni bolnišnici.

VSI potniki morajo pred prihodom v Maroko izpolniti in podpisati tudi obrazec o zdravstvenem stanju.

Prebolevnosti Maroko ne priznava!

 

Otrokom do 6. leta starosti ni potrebno predložiti potrdila o cepljenju niti rezultatov PCR testa na prisotnost Covid-19.

Dodatne informacije so na voljo na spletni strani maroške turistične pisarne (v angleščini).

  

Veljavni ukrepi v Maroku

  • Za potovanja med regijami je potrebno predložiti potrdilo o cepljenju,
  • Zasebni wellness centri kot so hamami, notranji bazeni fitnesi ipd. so odprti - ob upoštevanju zdravstvenih protokolov. Odprte so tudi javne plaže.
  • Kulturne ustanove (muzeji, gledališča, kinodvorane ipd) so odprte ob upoštevanju zdravstvenih protokolov.
  • Nošenje maske je obvezno na celotnem ozemlju kraljestva. Vsakdo mora spoštovati obvezne ukrepe, predvidene v izrednih razmerah. Nespoštovanje se kaznuje po maroškem kazenskem zakoniku. Navodila maroških oblasti je potrebno upoštevati.

 

Vrnitev iz Maroka v Slovenijo

Potniki, ki se iz Maroka vračajo v Slovenijo, lahko vstopne pogoje preverijo na spletni strani Prehajanje meja. Opozarjamo pa tudi, da morajo potniki preveriti vstopne pogoje tudi za državo, preko katere se iz Maroka vračajo v Slovenijo.